Lojistik ve Depo Yönetimi Zirvesi 11 Aralık’ta Gerçekleşti. Buyer Network B2B Konferanslar Serisi #14
Buyer Network B2B Konferanslar Serisi’nin 14. etkinliği, 11 Aralık 2019’da Beşiktaş Vodafone Park ev sahipliğinde Lojistik ve Depo Yönetimi Zirvesi ile gerçekleşti.
300’e yakın katılımcının yer aldığı zirvede çok sayıda lojistik firması ve yöneticileri bir araya geldi. Sektörün tüm kesimlerinin buluştuğu toplantıda Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), lojistik firmaları, taşımacılar, forwarderlar, gümrük müşavirleri, depo ve antrepo işletmecileri, depo raf üreticileri ve teknoloji firmaları yer aldı. Toplam üç oturumda gerçekleşen zirvede 11 sektör yöneticisi bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Zirve açılış konuşmasında BuyerNetwork.net B2B Ticaret Platformu kurucusu Prof. Dr. Murat Erdal, İş ve Ticaret platformunun bugün geldiği noktayı ve gelecek projeksiyonunu şu şekilde anlattı:
“Buyer Network 8.000’den fazla firma ve yöneticisi ile bugün Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörel buluşma noktası oldu. Buyer Network Pro özellikleri ile üyelerine indirimli ürün ve hizmet sunar hale geldi. Firmaların tüm ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretiyoruz. “Alırken Kazanın” mantığı ile yola çıktık. Üyelerimizin satınalma ve satış departmanlarını bu platformda buluşturuyoruz. Alıcı-satıcı eşleştirmesi temel gündemimiz.
Ayrıca; Dış Ticaret, İthalat-İhracat proses danışmanlığı sağlıyoruz. Firmalara değer üretiyoruz. Amacımız bu ivmeyi daha da artırarak ekonomiye katkı sağlamaktır. Bunun için bu hedefe yönelik olarak büyük bir motivasyonla çalışıyoruz.”
Prof Dr. Murat Erdal’ın moderatörlüğü ile başlayan 1. oturumda Planet Lojistik Y.K. Başkanı Dr. Mehmet Ali Emekli, “Freight Forwarder İş Çevresi ve Lojistik Operasyonlar” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Özellikle proje lojistiği kapsamında gerçekleşen işleri pratik tabanlı katılımcılarla paylaştı.
Uluslararası karayolu eşya taşımacılığında ve gümrük geçişlerinde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini anlatan UND İcra Kurulu Üyesi Alpdoğan Kahraman, ekonomide sektör dinamiklerini istatistiklerle inceledi.
Depo Raf Sistemleri konusunda sektör lideri Temesist Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kadir Gül, Temesist’in global vizyonu ve çalışma azmini açıkladı. Firma olarak teknoloji ve arge yatırımlarını değerlendirdi.
Temesist Proje Müdürü İnşaat Mühendisi İbrahim Yıldız ise dış cephe giydirme depo projesinin süreç adımlarını ayrıntılı olarak A’dan Z’ye dinleyicilere aktardı.
Mars Lojistik Tedarik Zinciri yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Baha Kaygısız “Lojistik Depo Operasyon Yönetimi” başlıklı sunumunda özellikle firmanın son dönemde hayata geçirdiği yatırımları ve uluslararası operasyonları üzerinde durdu. Teknolojiye yapılan yatırım ve perakende lojistiği konularında örnekler verdi.
Öğle arasında B2B firma görüşmeleri ile alıcı-satıcı iş birlikleri için fırsatlar yaratıldı ve networking sağlandı. Buyer Network Pazaryeri hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.
Öğleden sonra ilk oturumda Atilla Yıldıztekin’in moderatörlüğünde başlayan Teknoloji oturumunda ise, lojistik ve depo sektörü teknolojik açıdan ele alındı.
Kardex Remstar Direktörü Emre Yenal, Intralojistikte yenilikçi otomasyon çözümlerini katılımcılara anlattı.
Buton İş Geliştirme Direktörü Özhan Fındık, depolar ile teknolojinin bir araya geldiği “Akıllı Depo Yönetimi Sistemleri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Arvato’dan Deniz Özgören, “Zahmetsiz E-ticaret Lojistiği” sunumu ile dinleyicilerin ilgisini çekti.
Progroup Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Salim Çam’ın moderatörlüğünde başlayan 3. oturum, Ünsped Genel Müdürü Rıza Mehmet Korkmaz’ın “Dijital Dönüşüm ve Küresel Ticaretin Geleceği” sunumu ile başladı. Rıza Mehmet Korkmaz, dünya ticareti ve rekabet ile trendler üzerinde durdu.
A Yangın Güvenlik Sistemleri Depo ve Lojistik Yöneticisi Sn. Recep Koca, soruyu tersten sorarak “Depo Ne Değildir?” başlıklı sunumu ile deponun özünde büyük bir özen gerektirdiğini açıkladı. Depoların profesyonel bir alan olduğunu, katma değer yaratıldığını, işini seven ve saygı duyan yöneticiler ve ekiplerin işbirliği ile çalıştığı bir ortamdan meydana geldiğini vurguladı.
Mila Lojistik İş Geliştirme Müdürü Sn. Halit Kaya, katılımcılara lojistik sektörü satış pazarlama faaliyetlerinden bahsetti. Halit Kaya, sürekli sahada müşteri ile kurulan iletişimin öneminden bahsederek sektör dengelerinin sürekli değiştiğini, yenilikçi ve rekabetçi olanların varlığını sürdüreceğini söyledi.
We World Express Ülke Müdürü Sn. Selçuk Yeşiltan ise, “Havayolu ile E-ticaret Lojistiği Çözümleri”ni anlatarak verimli bir sunum yaptı. Selçuk Yeşiltan Türk Hava Yolları liderliğinde kurulan yeni oluşumundan bahsetti. Dünya e-ticaret istatistiklerinin verildiği sunumda özellikle We World Express’in yeni dönem havayolu ile e-ticaret lojistik hizmetlerinde sektöre yapacağı katkıyı açıkladı.
Katılım sonunda Buyer Network B2B Etkinlikler Serisi’nin Ocak ayında Yuvarlak Masa Toplantıları (16 Ocak 2020) ile devam edileceği bilgisi verildi.
Etiketler:bilgi, buyer, Buyer Network, çekiliş, demiryolu, denizyolu, depo, depolama, eğitim, havayolu, hediye, HR, İK, intermodal, iş, karayolu, kariyer, Konferans, Kulüp, logistics, lojistik, lojistik kulübü, mekik, ödül, öğrenci, öğrenme, palet, raf, raf sistemi, Satın alma Dergisi, talent, taşıma, taşımacılık, tedarik, tedarik zinciri, tedarik zinciri yönetimi, Teknoloji, Ticaret, transport, warehouse, yetenek, yönetici, zirve