Pazarlık Masasında Nasıl Kazanılır ?
Yönetici Yetiştirme ve Liderlik Eğitim Programlarının Ayrılmaz Parçası Müzakere ve Pazarlık Oyunu
Uygulama:
MÜZAKERE OYUNU (ANDROID) İÇİN TIKLAYINIZ
İyi yöneticiler daima aldıkları doğru kararlar ile tanınırlar. Karar alma yeteneğinin geliştirilmesinde kuşkusuz müzakere ve pazarlık gücünün önemi büyüktür. Özellikle işletme ve çevresi (müşteriler, tedarikçiler vb.) ile yürütülen ticari pazarlıklarda bu konu hayli stratejiktir.
Yönetici yetiştirme ve liderlik eğitim programlarının ayrılmaz parçası iş hayatının bire bir senaryosunu içeren oyunlardır. Müzakere ve pazarlık oyunu yetişkinlere yönelik hazırlanmıştır. Birden fazla kişinin aktif katılımını gerektirir.
Hedef Kitle:
Bu uygulama, yönetici yetiştirme ve liderlik eğitim programlarında kullanılmak üzere hazırlanmıştır. İnsan kaynakları bölümleri ile Eğitim ve Danışmanlık firmaları, düzenlemekte oldukları eğitimlerde rahatlıkla kullanabilirler. Uygulama, iş hayatında profesyonel olarak yer alanlar için uygundur.
o Pazarlık Masasında Nasıl Kazanılır ?
Gücünüzün farkında olun. Pazarlık stilinizi geliştirin
o İyi müzakere ederken nelere dikkat edilmelidir?
Sıklıkla yapılan hatalar nelerdir?
o Kazan-kazan ve kazan-kaybet taktikleri nelerdir ?
Dürüst teklifler, örtülü tehditler, zaman ve fiyat baskıları…
o Liderlik becerilerinizi ve problem çözme yeteneğinizi yükseltmede aktif öğrenme yöntemi
Oyun Hakkında:
Bu oyun iş hayatının bire bir senaryosunu içermektedir. Oyun, yönetici ve çalışanların iyi müzakere etme ve pazarlık yeteneklerinin geliştirilmesine odaklıdır.
Oyun içerisinde satıcı ve alıcı firma yetkilileri bir araya gelmekte, işletme ihtiyaçlarının karşılanmasında kapsamlı bir müzakere ve pazarlık sürecini yüz yüze bir masa etrafında rol tabanlı oynamaktadırlar. Ürün ve hizmetin kapsamı, yeterlilikler, teknik destek kapsamı, fiyat ve ödeme planı, garanti koşulları, gelecekteki gereksinim analiz edilir ve nihayetinde ihtiyaçla teklif karşılaştırılır.
Nihai pazarlık süreci sonunda anlaşma, erteleme ya da iptal (vazgeçme) kararı alınabilir. Varılan her bir sonucun olumlu ve olumsuz yansımaları tüm katılımcılarla ortak bir toplantıda değerlendirilmektedir.
Pazarlık Süresi: Oyun hazırlık süreci gerektirmektedir. Bu süre için öğleden önce yarım gün, saat 10-12:00 arası (1-2 saat) önerilmektedir. Oturum sonrasında değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmektedir.
Gereklilikler:
o Moderatör (tüm hazırlıkları yürütür ve koordinasyonu sağlar)
o Eğitim salonu (müzakere masası ve diğer katılımcılar için yer düzeni)
o Satıcı Firma İçin Satış ekibi (1-3 kişi)
o Alıcı Firma için Alıcı ekibi (1-3 kişi)
o Katılımcı sayısı maksimum 15
Yönerge:
Uygulama içerisinde müzakere oyununun nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin detaylı Yönergeyi bulacaksınız. Oyun içerisinde iki firma, onların satıcı ve alıcı ekipleri yer almaktadır. Firmalar arasında geçmişten bugüne gelen iş ilişkileri, firma koşulları ve pazarlık parametreleri ayrı ayrı verilmektedir.
Moderatör, ekipler ve diğer katılımcılar için pazarlık öncesi, pazarlık oturumu ve pazarlık sonrasında yapılacaklar adım adım anlatılmaktadır.
Öğretim Üyesi İle Eğitim Paketi:
Firmaların talep etmeleri halinde bu oyun 2 günlük bir eğitim paketi içerisinde de sunulmaktadır. 1 gün müzakere ve pazarlık eğitimi ve 1 gün ticari müzakere oyunu şeklinde yürütülmektedir. Prof. Dr. Murat Erdal koordinasyonunda yürütülen eğitim teklifinizi info@tinova.com.tr adresinden alabilirsiniz.
Uyarı: Müzakere Oyun Uygulaması için en az iki taraf gerektirmektedir. Bu nedenle bireylerin tek başlarına ticari pazarlığı senaryo tabanlı oynamaları mümkün olmadığından satın almaları tavsiye edilmemektedir.